diabetesschoenen

Diabetesschoenen: waar dienen ze voor?

De voeten van mensen met diabetes zijn extra kwetsbaar. Als gevolg van diabetes kunnen bloedvaten en zenuwen in de voet minder goed functioneren. Het gevoel neemt af en dit kan leiden tot wondjes in de voet die te laat worden opgemerkt. Door de diabetes genezen de wondjes niet goed en kunnen ze alleen maar groter worden of veranderen in zweren. Het dragen van zogenaamde diabetes schoenen is dan ook van groot belang. Wat is het verschil tussen diabetes schoenen en ‘gewone’ schoenen en waarvoor dienen ze? Lees er meer over in dit artikel.

Lees verder
gezondheidsschoenen

Gezondheidsschoenen: wat zijn het?

Wie mooi wil zijn moet pijn leiden, zal menig vrouw gezegd hebben toen zij haar hakschoenen uitdeed en haar pijnlijke voeten masseerde. Maar niet alleen vrouwen op hakken zorgen niet goed voor hun voeten, ook mannen kunnen met slechte kwaliteitsschoenen de plank behoorlijk misslaan. Wat voor schoenen zijn geschikt voor een gezond gestel? Gezondheidsschoenen voorkomen fysieke klachten en maken het leven aangenamer. Lees er meer over in deze blog.

Lees verder

Hallux valgus schoenen: het beste advies!

Voor veel mensen- en dan met name dames- is schoenen shoppen iets heerlijks. Niets is fijner dan tien paar schoenen te passen om uiteindelijk toch nog even verder te kijken. Voor mensen met een Hallux valgus- wederom vaak dames- gaat dit verhaal niet op.

Scheefgroei en ontsteking
Een Hallux valgus is een ontsteking van de knokkel van de grote teen (valgus). Deze ontsteking ontstaat wanneer de teen naar binnen groeit in plaats van naar voren. Door deze scheefgroei drukt de teen het kootje steeds verder naar buiten. Dit is pijnlijk, want de huid, de pezen en de spieren in dit gebied krijgen het flink te verduren. Bovendien zorgt de Hallux valgus ervoor dat de voetafwikkeling niet meer optimaal is. Dit kan uiteindelijk ook andere blessures of klachten geven.

Lees verder

Comfort schoenen dames

Wat auto’s zijn voor heren zijn schoenen voor dames. Niet voor niets bestaat twee derde van een gemiddelde collectie in een schoenenzaak uit damesschoenen en een derde uit herenschoenen. Dames willen veel om uit te kiezen. Dat geldt ook zeker voor comfortschoenen voor dames. Want ook hierin is de keuze reuze en doen comfortschoenen niets onder aan het huidige modebeeld. Lees meer over comfortschoenen voor dames.

Lees verder